De derde helft van Dick Heuvelman

Geschreven door Dick Heuvelman op . Geplaatst in Columns

De Derde Helft, alias Dick Heuvelman, is synoniem aan Het Sportgeweten van het Noorden. Maar de oud-sportjournalist van het Dagblad van het Noorden, laat ook de landelijke en internationale sport niet met rust.

photo

Ooit leek hij de Rabobanktop te bestormen, daarna de arbitrale berg, maar nu heeft Henk de Haan pas echt zijn draai gevonden. Als entrepreneur en entertainer van bruiloften en partijen. De oud-prof van FC Groningen en SC Veendam doet dat met hart en ziel. Niks is hem te gek. Zo riep hij onlangs op twitter (henky007) om een vliegtuig, waarmee hij vanaf Eelde naar Stavanger wilde vliegen om oud-FC Groningen-spits Erik Nevland uit te zwaaien. De Noor, die in Groningen ongekend populair was, stopt er per 18 november mee. Het vliegtuig blijkt er qua prijs niet in te zitten, maar een touringcar wel. Inmiddels hebben de eerste 15 Nevland-fans zich bij Henk de Haan gemeld voor deze farewellparty. Ook mee? Zie www.henkdehaan.org

Ook iemand die een carrièreswitch heeft gemaakt, is Luuk Wegter. Nog niet zo lang geleden ging het zo mooi met zijn bedrijf Robinson Techniek, dat hij er een wielerploeg op na hield. Maar nu de economie in het slop en de bouwwereld in een dip zit, is ook Robinson Techniek in de min beland. Maar Wegter is geen man die bij de pakken neer gaat zitten. Hij heeft een nieuwe nering gevonden, fitness. Een trendy sportcentrum aan de Reitdiephaven in Groningen. Wegter heeft zich om laten scholen tot vastencoach. Hij kan iemands duurvermogen met  10 tot 14 procent verbeteren. Zaterdag heeft hij Open Dag van 9-18 uur.

Wellicht kan hij Dick Osinga binnenkort als een van zijn klanten verwelkomen. De voorzitter van Be Quick 1887 heeft vorige week woensdag in het UMCG een intensieve hartoperatie ondergaan. Inmiddels is hij met zijn revalidatie begonnen. Zonder zijn karakteristieke trekjes aan een sigaartje, dat mag duidelijk zijn.

Sierd de Vos is de (bijzondere) verhalenverteller onder de Nederlandse tv-commentatoren. Vrijdag deed de Stem van Eurovoetbal namens Eredivisie Live verslag van FC Emmen - MVV. Toen Emmenaar Jorrit Kunst een keer aan de bal kwam, onthulde De Vos zijn kijkers dat deze jongen helemaal uit Uithuizermeeden komt. “En dat is zo héél erg noordelijk,” zei Siert, “dat de Noorder Rondritten er niet eens langs gaan. Kunt u nagaan.”

Sierd had ook nog wat over het Univé-stadion. “Misschien heeft u er wel eens van gehoord, van Univé, maar dat is een sponsor. Hoewel het meer doet denken aan een vakbond voor dieren.” Ik zou op z’n Sierds zeggen: Koekoek!!

Bennie Kluiter was ooit een aardige marathonschaatser. Kluiter is tegenwoordig een belangrijke man in de organisatie van de Noorder Rondritten, de Groninger klassieker die helaas te weinig (hallo weergoden!!!) wordt verreden. Maar Bennie heeft zich nu opgeworpen als schrijver. Hij zal zijn belevenissen op en rond het ijs te boek stellen.