Wahre Liebe

Geschreven door FienWahre op . Geplaatst in Columns

Met ingang van vandaag zal er met regelmatig een column van ‘Fien’ op www.puurvoetbalonline.nl. verschijnen. Een column geschreven door een voetballiefhebster waarvan de naam bij Puurvoetbalonline bekend is maar die graag onder haar pseudoniem ‘Fien’ haar columns schrijft met vandaag als eerste...

       naamloos                            Wahre Liebe

Heerlijk hè, het seizoen is weer begonnen! Bij mij is het in ieder geval blijdschap alom. Geen voetballoze weken meer. Geen zenuwachtig gedrentel meer door het huis van mij of mijn liefste (want waar moest die energie toch heen?).  We zijn weer begonnen, en het had niet langer moeten duren.

Dat geurige, groene gras onder de voeten. De vers gekalkte lijnen. Hmm, de heerlijkheid.  Ik vond mijzelf al op de vloer van een niet nader te noemen sportzaak, liggend in de foetushouding, nadat de tune van het sportjournaal over de intercom schalde. ‘Wanneer mogen we weer? Wanneer mogen we weer?’ hoorde ik mezelf toefluisteren op dat moment dat het winkelpersoneel mij vriendelijk, maar met een ietwat bevreesde blik in de ogen verzocht het pand te verlaten. Dat ik nog even moest wachten was duidelijk, maar zie daar: diezelfde avond werd het bekerprogramma bekend gemaakt. Het voelde alsof mijn grote liefde weer terug kwam van zijn maandenlange wereldreis. Figuurlijk gooide ik mezelf in de open armen die ‘voetbal’ en ‘liefde’ heten, om ze tot aan de winterstop niet meer los te laten.

Voor alle voetballers en voetbalsters is het weer ‘echt’. Ook al kan de indeling bij de beker soms wat nadelig uitvallen, en is meedoen in sommige gevallen belachelijker dan winnen, we mogen in ieder geval weer! En nu ook weer het begin van de competitie. Minimaal tot de max gaan.

Wat is er leuker dan de zaterdag op het sportpark doorbrengen? Ik kan niet veel bedenken dat dat kan toppen. Het enthousiasme van de jeugd die net hun wedstrijd hebben verloren, maar wel hun penals hebben gescoord; het kopje koffie terwijl de rest van je team de kantine binnendruppelt; de tegenstander die het sportpark bereikt en eerst even bij het damesteam gaat kijken of er nog wat ‘leuks’ bij loopt; de strakke koppen tijdens de bespreking; die ene belachelijke bal goed raken; euforie en mineur na de wedstrijd; onder applaus de kantine binnen komen; het eerste, tweede, derde biertje… Terwijl ik dit typ geniet ik al. Oprecht kan ik zeggen: I ‘heart’ voetbal, en alles wat eromheen gebeurt.

We zijn nu de tweede week in de competitie, en het gekriebel maakt plaats voor dat andere zeer belangrijke: focus. Waar willen we staan over een paar weken? Hoe willen we de winterstop in gaan? De trainers testen hun fingerspitzengefühl, de spelers en speelsters staan scherp. Mensen, geniet ervan!

Laten we er een te gek seizoen van maken met z’n allen, olé!

Fien.

Als gast-columnist zal ik mijn belevenissen rondom het voetbalpark met jullie delen op puurvoetbalonline.nl. Nu weten jullie vast van mijn liefde voor voetbal ;)