Fouten maken mag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Het weekend van 1 en 2 september stond in het teken van de start van het amateurvoetbal en dat bekende dat ik weer diverse trainers mocht bellen voor een verslag van de wedstrijd waarin ze met hun team actief was in het weekend.

1346913943NDSC00148Een van de mooiste uitspraken die ik tijdens die belronde hoorde was die van Glimmen-trainer Gerrit Marsman. De coach verloor met zijn team met 4-3 van CSVH. Een nederlaag waar uiteraard fouten aan ten grondslag lagen. Daar deed Marsman niet moeilijk over want zo vertelde hij, als er tijdens de wedstrijden geen fouten meer gemaakt worden zijn er veel wedstijden die in een bloedeloze 0-0 eindigen.

Fouten maken, wie overkomt het niet wat deze dagen veelvuldig naar voren kwam in de debatten richting de verkiezingen van 12 september. De dag waarop we met zijn allen mogen kiezen wie ons land de komende periode als premier blij gaat maken met nog meer bezuinigen. Want als ik de fractieleiders mag geloven werden er in de regeerperiode van Rutte nogal wat fouten gemaakt die tot deze bezuinigingenhebben geleid.

Fouten wie maakt ze niet zou je bijna zeggen want er is een gezegde, wie werkt maakt fouten en dat is een waarheid als een koe. Bij het lezen van de Voetbal International zie ik soms iets staan waarvan ik denk, dat klopt niet helemaal of er is een woord niet goed geschreven. Maar wat dat betreft is dat overal hetzelfde verhaal want ook in de overige media lees of hoor je soms iets waarvan ik denk, daar klopt niets van. Maar ook daar geldt, wie werkt maakt fouten.

Puurvoetbalonline blijft wat dat betreft niet achter want ook daar worden fouten gemaakt en die niet altijd gecorrigeerd zijn. Gedeeltelijk was dat mijn fout maar soms waren de personen die zich beschikbaar hadden gesteld om de artikelen te corrigeren druk met andere zaken.Gelukkig zijn allen weer terug van vakantie en kan het ‘team’ zich weer bekommeren om alles wat niet goed geschreven is op Puurvoetbalonline.

Fouten wie maakt ze niet en wat ook voor de voetballers en voetbalsters geldt uiteraard want ik heb er weer genoeg gezien tijdens mijn weekendje rond de velden van VIBOA en de v.v. Bedum. Spelers die moesten wennen aan hun teamgenoten omdat ze na een vakantie bijna letterlijk het vliegtuig uit kwamen rollen, en spelers die voor de eerste keer hun opwachting maakten in het eerste elftal mogen fouten maken is mijn mening. Zoals ik vind dat iedereen fouten mag maken want dat is namelijk inherent aan de samenleving, maar als iemand maar WEL zo eerlijk is om te erkennen dat hij of zij fouten maakt.

Fouten, zullen altijd gemaakt worden en een ding weet ik zeker, ook door mij. Daar werd ik deze week nog eens nadrukkelijk op gewezen door iemand die volgens eigen zeggen Puurvoetbalonline niet volgt maar dat zei dan maar zo. Maar ooit vertelde iemand mij dat je kritiek als een cadeautje moet zien. Als iemand je nergens meer op wijst dan ben je in principe afgeschreven was een uitspraak van Johan Cruijff. Cruijff gaf aan dat als hij geen progressie meer zag bij een speler dat hij daar ook geen energie meer instak. Een ‘Cruyffiaanse’ opmerking maar het klopt natuurlijk wel. Want als je van je fouten niet wilt leren doe je iets niet goed. Ik probeer mij iedere dag te verbeteren en ben dan ook nooit tevreden. Dat is nu eenmaal mij drive wat het voor jezelf weleens lastig maakt. Als dat je grootste ‘gebrek’ is valt het allemaal nog wel wat mee maar ik ben wel heel eerlijk, ik ben wel blij dat de bezoekers van Puurvoetbalonline het bekende spreekwoord, wie werkt maakt fouten’ kennen en ben dan ook blij als er cadeautje met kritiek mijn kant opkomt.