Mijn mening; Nicklas Pedersen zou een voorbeeld aan de 'kelder van het amateurvoetbal' kunnen nemen!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Wat een waardeloze prof is FC Groningen-speler Nicklas Pedersen. Vertelde hij eerder dit seizoen dat hij zich niet kon motiveren om zijn beste beentje voor te zetten op de training, in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen maakte hij zich helemaal belachelijk.

Johan Staal

Pedersen stond in de basis bij het laatste thuisduel van de trots van het Noorden tegen NAC Breda maar werd in de 64e minuut vervangen door Suk. Na afloop van de wedstrijd bedankten spelers en technische staf de trouwe aanhang voor hun aanwezigheid door een rondje door het stadion te maken. Pedersen weigerde daar echter aan mee te doen en verdween, zo was op You Tube te zien, in de catacomben van de Euroborg. Een terecht woedende Hans Nijland schreeuwde hem nog wat toe over het salaris wat ‘meneer” Pedersen bij Groningen verdiende maar de Deen trok zich niets van de woorden van Nijland aan. Wat een ongelofelijk arrogant gedrag naar de supporters en club die er voor zorgen dat hij een riant salaris opstrijkt en waar hij dit seizoen helemaal niets tegenover heeft gesteld. Ik ben eerlijk om te zeggen dat ik de ‘belevenissen” van spelers en trainers in het betaalde voetbal niet allemaal op de voet volg maar ik weet wel dat Pedersen regelmatiger niet dan wel speelde. Dat was ook wel logisch want toen het er in de voorbereiding naar uitzag dat hij geen basisplaats kreeg ging hij ook nog eens minder scherp trainen. Dan ben je dus een profvoetballer die zijn club en supporters bewust voor de gek houdt maar aan het einde van de maand wel keurig zijn centjes opstrijkt. De beelden spraken boekdelen want Nijland kookte van woede en had Pedersen het liefst een pak slaag gegeven zo viel aan zijn gezicht af te lezen. Geen weg meer terug voor Pedersen want hier past maar een straf en dat is het ontbinden van zijn contract.

Reind Verdenius zei het in het interview dat hij aan Puurvoetbalonline gaf zeer treffend:’Ik heb niet het idee dat alle spelers trots zijn dat ze voor FC Groningen mogen spelen.’ De voetballer van het team dat voor Groningen in de Dutch Street Cup uitkomt, heeft in het geval van Pedersen helemaal gelijk want de ongeïnteresseerdheid straalde eraf bij de Deen. Opzouten met dit soort spelers die totaal geen besef hebben dat ze in een bevoorrechte positie zitten want ze komen via hun hobby in een salarisschaal terecht waar het grootste gedeelte van de supporters alleen maar van kan dromen. Dit akkefietje betekent ook echter dat het niet goed zit qua sfeer in de selectie van FC Groningen want we kunnen in alle eerlijkheid vaststellen dat het seizoen 2011-2012 er een van los zand was. Ik heb namelijk maar zelden het idee gehad dat FC Groningen dit seizoen als een team opereerde en dat verbaasde mij steeds weer. Want ook zijn teamgenoten hadden Pedersen op andere gedachten moeten brengen gisteravond. Zaterdag was ik voor de Ommelander Courant bij het duel GRC Groningen- Noordpool. Een wedstrijd, zoals sommige zeggen, uit de kelder van het amateurvoetbal. Ik kan er kort over zijn dat is de grootste onzin die er bestaat want ik was aanwezig bij een duel wat een bezoek meer dan waard was. Bij Noordpool was Geert Jan Zijlstra afwezig door ziekte en hij werd vervangen door Cesar Peters.

De spits is geen basisspeler bij Noordpool wat ook gold voor Edwin Lalkens die in de 13e minuut Richard Haan kwam vervangen. Beiden hebben net als Pedersen niet alle wedstrijden gespeeld dit seizoen maar gaven, net als hun teamgenoten, wel vol gas tegen GRC Groningen. Peters scoorde de winnende treffer en ook Lalkens speelde een prima wedstrijd. Daar moest ik aan denken toen ik de beelden op You Tube voorbij zag komen van de arrogante Pedersen en een woedende Nijland. Ik bedacht mij namelijk dat ik een bevoorrecht mens ben die het betaalde voetbal steeds meer links kan laten liggen omdat ik zaterdags en zondags nog steeds met veel plezier langs de lijn mag staan bij, zoals de ‘kenners” het noemen, wedstrijden in de kelder van het amateurvoetbal. Ik kijk namelijk honderd keer liever naar spelers als Edwin Lalkens en Cesar Peters die niet zeuren maar gewoon hun best doen voor hun club dan naar steeds arroganter wordende profs die denken dat ze op een andere planeet wonen. De kelder van het amateurvoetbal, wat een misplaatste opmerking eigenlijk, want Nicklas Pedersen zou er een voorbeeld aan kunnen nemen.