De razende reporter is(terecht ) een beetje boos

op . Geplaatst in Columns

Deze zaterdag moesten we met een zeer gehavende A-junioren groep de finale poule spelen in de Tiggelhal te Ten Boer. Gehavend omdat op vrijdagmiddag laat, nadat trainer Jasper na flink puzzelen eindelijk twee teams had samengesteld, er een telefoontje kwam dat drie van onze (beste) A-junioren moesten worden afgestaan ten behoeve van het eerste elftal.

balpen

Heel begrijpelijk dat competitie vòòr de Wintercup gaat (alhoewel voor onze jeugdleden dit zeker niet zo is), maar de manier en het tijdstip waarop stuit mij zeer tegen de borst. Zeker gezien het feit dat een tekort aan spelers al aan het begin van de week bekend was en dat de overige senioren hun verantwoordelijkheid richting de club (bereid zijn om voor een ander team te spelen) zeker niet hebben genomen (voor zover deze senioren überhaupt zijn benaderd om te spelen voor het eerste elftal). Als het tweede en het derde elftal geen wedstrijd hebben, maak je mij niet wijs dat je A-junioren nodig bent. Deze A junioren treft geen enkele blaam, maar het is zeer frustrerend naar de overige A –junioren, trainer en leider toe, die nu met twee kleine teams de eer van de voetbalclub moesten verdedigen in het kader van de Wintercup.

Maar goed de boosheid maar even opzij gezet voor al die stoere A junioren die met opgeheven hoofd toch hun wedstrijdjes gingen spelen. En natuurlijk kregen ze alle wedstrijden de doelpunten om hun oren. Achteraf jammer dat beide teams in de finalepoule zaten, want daar waren we alleen gekomen omdat we toen twee complete teams ingezet hadden.

Voor beide teams waren vier veldspelers beschikbaar.
A1 met daarin Ewoud, Peter, Robin en Bas en A2 met daarin Marco, Julian, Tim en Matthijs. Echter hadden we door de rugblessure van Paul (die er gelukkig wel was samen met zijn moeder om de groep aan te moedigen) ook geen keeper. Gelukkig was de geblesseerde Harmen ook naar Ten Boer gekomen om zijn teamgenoten aan te moedigen. En Arjan was zo slim om Harmen te vragen om voor beide teams te keepen. De sportieve Harmen ging meteen akkoord en stond daardoor alle wedstrijden (zowel van A1 als A2) met verve ons doel te verdedigen.
De eerste vier wedstrijden (2x A1 en 2x A2) gingen echter verloren. Het lukte zelfs pas in de vierde wedstrijd (A2 tegen CVVB) om te scoren. Gelukkig was Marco in de tweede wedstrijd van A2 eindelijk in de positie om de hatelijke nul weg te werken. En hoe: hij scoorde werkelijk op schitterende wijze 2 doelpunten (die eigenlijk identiek waren). De wedstrijd tegen CVVB ging ondanks deze doelpunten toch verloren. Ook de derde wedstrijd van A2 ging verloren. Het andere team (A1) had de eerste twee wedstrijden niet gescoord en al 9 doelpunten om de oren gehad. Toen moest de wedstrijd tegen CVVB gespeeld worden. Ons A2 team had tegen CVVB al verloren. Nu mocht A1 het proberen en gelukkig had dat meteen resultaat. Ewoud wist binnen een halve minuut al de 1-0 binnen te schieten. En ook wist Ewoud zijn team zelfs naar een 2-0 voorsprong te schieten. De meegereisde supporters gingen er weer in geloven en schreeuwden hun longen uit hun lijf om Noordwolde naar de overwinning te helpen. CVVB wist de achterstand te verkleinen naar 2-1. Met nog maar een minuut te spelen was het wederom CVVB dat kon scoren, waardoor de stand gelijk werd getrokken. Noordwolde brak nog 1 keer uit, maar had geen succes in de afronding. In de laatste tien seconden stormde CVVB nog eenmaal richting Harmen. Er kwam nog een corner voor CVVB en slimme Harmen verstopte nog even snel de bal achter zijn rug en voordat de corner kon worden genomen klonk het eindsignaal. Dit gelijke spel werd door iedereen die Noordwolde en warm hart toedraagt, gevierd als een overwinning.
De spelers raakten zo langzamerhand wel vermoeid, want alle wedstrijden moest een ieder zich weer voor 100% geven en er waren dus bij beide teams helaas geen wissels. Dit probleem werd nog even groter, omdat Tim helaas halverwege moest vertrekken vanwege zijn werk. De volgende wedstrijd van A2 was tegen koploper Omlandia en door het vertrek van Tim werden Ewoud en Peter als wissels nog toegevoegd. Leider Arjan en trainer Jasper hadden het er maar druk mee deze middag (en Jasper had al uren zitten bellen, sms-en, whatsappen om deze teams samen te stellen). De wedstrijd tegen de koploper werd weer een hevige strijd en A2 wist er zelfs een punt aan over te houden. Hierdoor werd bij Omlandia het eerste puntsverlies van de middag genoteerd.. Even later moest de wedstrijd Noordwolde A1- Noordwolde A2 gespeeld worden. Hoe moest dit nu? Gelukkig hebben wij dan nog de fanatieke supporter Chantal, die er meteen voor te porren was om een geel shirt aan te trekken en mee te doen met de A-junioren. Na overleg met de leiding/organisatie bleek dit geen probleem. Voor broer Marco lag dit natuurlijk wel even anders. Moet je met je zusje (1e jaars D pupil) in 1 team spelen in de zaal. Afgesproken was (natuurlijk) dat één van beide teams bij deze wedstrijd de voor de Wintercup belangrijke drie punten moest binnenhalen. Chantal begon haar wedstrijd bij A2. En het publiek genoot. Geweldig die Chantal: ze liet zich niet kennen en rende op elke bal. Er werd ook prima met haar samengespeeld door de A junioren. Zo goed dat ze zelfs de 1-0 voor A2 mocht scoren. Een geweldig pas van haar broer Marco was voor Chantal een makkie om te scoren. Marco was waarschijnlijk wel ongelooflijk boos geworden, als ze dit doelpunt niet had gescoord. Gelegenheidskeeper Bas was kansloos bij haar harde schot met links. Peter wist gelukkig de stand weer gelijk te trekken door de 1-1 te scoren. Chantal ging halverwege de wedstrijd met A1 meedoen (deze hadden namelijk maar drie veldspelers meer). En na een paar mooie kansen was het uiteindelijk Chantal die het winnende doelpunt voor A1 kon scoren. In het heetst van de strijd leek het even of de spelers de van de voren gemaakte afspraak (één van beide teams moet winnen) waren vergeten, zo fanatiek bleven beide teams aanvallen. Gelukkig kwam op tijd het besef dat drie punten voor een van beide teams de meeste punten voor de Wintercup opleveren en zo werd de einduitslag 2-1 voor A1. Het publiek heeft erg genoten van het optreden van Chantal.
Na deze leuke wedstrijd stond de topper van de middag op het programma. De nummer 1 (Omlandia A1 met 10 punten) tegen de nummer 2 (FC Leo A1 met 9 punten). Na een spannende strijd was het FC Leo dat aan het langste eind trok door met 2-0 te winnen van Omlandia. Hierdoor werd het team FC Leo A1 dan ook uiteindelijk kampioen in de A-junioren klasse.
De allerlaatste wedstrijd van Noordwolde A1 was er een voor de statistieken. Ook deze ging verloren met 4-1 (nog een fraaie eretreffer van Peter). Na afloop van de wedstrijden was de schrale troost dat het eerste had gewonnen. Das natuurlijk heel erg fijn, maar de A junioren gingen toch allemaal zeer teleurgesteld huiswaarts.

Ik weet bijna zeker dat als we compleet waren geweest (en laten we hopen dat we dat de rest van het veldseizoen wel zijn) we veel meer punten voor de Wintercup hadden kunnen scoren en dat blijft toch jammer nu we deze kans niet hebben kunnen grijpen.

uw razende reporter Jeanette Laning