Schandalig gedrag!!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Een pupillenwedstrijd tussen vv Hoogeveen en KZC 08 uit Klazienaveen is zaterdagmiddag uitgelopen op een vechtpartij tussen twee vaders.

johanfoto

Een pupillenwedstrijd tussen vv Hoogeveen en KZC 08 uit Klazienaveen is zaterdagmiddag uitgelopen op een vechtpartij tussen twee vaders.


Eén van de mannen heeft volgens een getuige een hoofdwond en gezwollen oog opgelopen, zo meldt Dagblad van het Noorden. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. "Verschrikkelijk wat er is gebeurd", vertelt een moeder die erbij was. "Huilende kinderen en ouders die elkaar in de haren vliegen. Ik ben weggelopen. Dit wil je niet zien." De vechtpartij ontstond na misdragingen van jonge spelers van Hoogeveen. Een vader van een speler van KZC liep daarna het veld op richting een Hoogeveense speler. Hij werd daarbij 'onderschept' door de vader van deze speler. De mannen raakten slaags en zijn door omstanders uit elkaar gehaald. Ze lagen vechtend op de grond. Omstanders hebben beide mannen kunnen scheiden.

Bovenstaand bericht las ik op www.voetbalflitsen.com en als je dat leest denk je wel even of beide vaders wel beseffen wat ze hebben uitgevreten. Een schandalige vertoning van twee volledig doorgeslagen vaders. Dat is een zeer logische verklaring voor dit schandalig gedrag waar in mijn beleving maar een straf voor te bedenken is. Nooit maar ook echt nooit weer op een voetbalveld toelaten. Huilende kinderen als een triest hoopje verdriet achterlatend rollen twee, volwassen” kleuters over het ongetwijfeld natte gras. Een van de mannen heeft ook nog aangifte bij de politie gedaan omdat meneer schade aan zijn gezicht had opgelopen. Zou hij niet beseffen wat hij zelf voor schade heeft aangericht bij de jeugdige voetballers en de andere toeschouwers. Dat is mijn inziens logischer dan naar de politie gaan om je beklag te doen. Dit soort excessen komt steeds meer voor want nog maar enkele weken geleden stond een vader aan een twaalf jarige scheidrechter te trekken. ‘Meneer” was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en kwam even verhaal halen. Hier ligt denk ik een schone taak weggelegd voor de KNVB want dit soort misproducten horen niet op een voetbalveld thuis. Die moeten eens goed voor de spiegel gaan staan om naar zichzelf te kijken. Dan moeten ze toch tot de conclusie komen dat hun gedrag werkelijk asociaal is en ze zich diep moeten schamen. Een pupillenwedstrijd waar gaat het over. Ik kan mij voorstellen dat het voor de zoontjes van het trio een traumatische ervaring zal zijn geweest en het moeite zal kosten om weer ‘gewoon” te gaan voetballen. Dat hebben de drie mannen dan keurig geregeld met hun gedrag en waar we ze als voetbalwereld maar ‘vriendelijk” voor moeten bedanken. Ik zal geen grapjes maken van dat de Sint ze mee had moeten nemen naar Spanje en meer van dat soort onzin. Wel hoop ik dat in het bestuur van de drie clubs verstandige mensen zijn die deze personen voor eeuwig in de ban doen. Dit spul hoort namelijk niet op een voetbalveld thuis maar moeten daar mooi weg blijven. Dat komt de rust binnen veel clubs ten goede waarbij een proces-verbaal, met daar aan vast gekoppeld een stevige boete, zeer op zijn plaats zou zijn.