Clubliefde

op . Geplaatst in Columns

 

Clubliefde is voor voetballers een term die eigenlijk geen bestaansrecht heeft. Je speelt vanaf Jongs af aan Voor een nl Dezelfde club, maar als een grote club als Real Madrid of Manchester United voor de deur staat, hap je toe. Voor het geld, voor de aandacht die je krijgt en voor je eigen imago.

       Door Leon Balkema 

 

 

Clubliefde is voor voetballers een term die eigenlijk geen bestaansrecht heeft. Je speelt vanaf Jongs af aan Voor een nl Dezelfde club, maar als een grote club als Real Madrid of Manchester United voor de deur staat, hap je toe. Voor het geld, voor de aandacht die je krijgt en voor je eigen imago.

Bij de supporters is dat anders. Als de publiekslieveling ineens naar Ajax vertrekt, als het boegbeeld zijn zinnen zet op een avontuur naar de Engelse competitie als van de trainer, die niet weg te denken is bij de club, op het punt staat een contract te tekenen bij de grootste rivaal. Je wordt uit onmacht kwaad eerst eens goed en daarna ga je bij jezelf tien rade Dat de voetbalwereld nou Eenmaal zo inelkaar steekt. Maar wat doet het pijn als de spits die jaren lang heeft je club vertegenwoordigt het veld opkomt met een heel ander shirt om de schouders dan je gewent ben. het applaus verandert in een fluitconcert. Niet Omdat de supporters een hekel aan de speler hebben, maar Omdat het pijn doet. Dat is wel begrijpelijk maar tot hoever kan je gaan. Waarom moet die speler dan worden overladen met hatelijke spreekkoren. Als het aantal spelers sterven HUN club verruilen voor het grote geld Hiel schaars is, kan je het je nog indenken.

Als supporter van een provincieclub onderga je dit gewoon veel. Veel spelers voetballen bij je club om deur te Stöten naar de absolute top. Leg je daar als supporter dan gewoon bij neer. Je kan het Klaas-Jan Huntelaar en Marcus Berg gewoon niet kwalijk Nemen DAT Zij vertrekken naar het buitenland. Daar is het voetbal vele malen groter, als je daar goed Presteert Dan speel je je in de kijker. En dat doe je niet als je 30 keer Doel treft in de Nederlandse competitie. Daarvoor moet je het opboksen tegen grote en sterke Verdedigers in de grote buitenlandse competities. Als je niet kan leven met deze ontwikkelingen moet je geen supporter worden van een club als SC Heerenveen, FC Groningen van FC Utrecht. Het is juist de charme van een subtopper DAT een club, na van een dragende speler een, Moet er alles aan doen om binnen een kort tijdsbestek een vertrek waardige vervanger voor er terug te vinden. Vaak Dat is erg lastig, maar deze clubs staan er wel bekend om DAT ze uitstekend scoutingsapparaat hebben. Een waar clubs als PSV, Ajax en Feyenoord Kunnen jaloers op zijn.

Het is toch geen toeval Dat de 2 meest scorende spitsen van Ajax de afgelopen jaren zijn Afkomstig van SC Heerenveen en FC Groningen. Het geval Rasmus Lindgren is nog veel lachwekkender. Lindgren Werd in het seizoen 2005/2006 door FC Groningen gehuurd van Ajax. Groningen is zo tevreden over de Zweedse middenvelder DAT ze hem definitief over wilden nemen. Ajax Hiermee ging akkoord en Lieten hem gaan. Toen Lindgren schitterde in het tenue van Groningen en bijna Onmisbaar Werd op het middenveld van de Trots van het Noorden, kocht Ajax hem terug. Regelrecht wanbeleid waarmee Ajax zijn eigen supporters voor de gek hield. De supporters van Groningen hadden het gemunt op Lindgren. De Zweed GAF een aantal weken Voordat Hij terugkeerde naar Ajax in een interview aan DAT het arrogante Westen van Nederland Waarschijnlijk niet zo goed bij hem paste en daarom veel liever in het nuchtere Noorden voetbalde. Bij meniging in Groningen was dit het teken DAT we nog seizoenen lang van Rasmus Konden genieten, maar het Bleek allemaal toneelspel. En dat is gewoon minachting van je supporters. Dan gooi je het dan Duidelijk een verkeerde boei. Als je ambities hebt om terug te keren naar Ajax, sta daar dan ook gewoon voor open en wees eerlijk. Lindgren verdient veel krediet, maar hier sta je als trouw supporter wel even van te kijken. Je kan natuurlijk ook gewoon je werk gaan weigeren, Zoals Bruno Silva dit akte Toen ook Ajax bij hem in beeld kwam. Jans was hier heel Duidelijk meer dan En dat valt hem te prijzen. 'Als iemand niet voor deze club wil spelen, hoef ik hem waren zijn woorden er ook niet meer bij te hebben. "