KNVB maakt weer geen vrienden in voetballand

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Een bekerfinale tussen de B-junioren van Ajax en Feyenoord waar de KNVB mee door het land loopt te zeulen, een jonge arbiter die stopt met fluiten omdat hij commentaar had op de strafmaat van twee B-junioren die hem in woord en daad aan waren gevallen omdat hij in hun ogen niet goed floot en de schorsing van 7 maanden van een Spakenburg-lid die het nodig vond om scheidsrechter Marcel Bellinga even met een paar ‘vriendjes” te komen ‘bezoeken”.

Een bekerfinale tussen de B-junioren van Ajax en Feyenoord waar de KNVB mee door het land loopt te zeulen, een jonge arbiter die stopt met fluiten omdat hij commentaar had op de strafmaat van twee B-junioren die hem in woord en daad hadden belaagd omdat hij in hun ogen niet goed floot en de schorsing van 7 maanden van een Spakenburg-lid die het nodig vond om scheidsrechter Marcel Bellinga even met een paar ‘vriendjes” te komen ‘bezoeken”.

Drie voorbeelden van dat de voetbalwereld redelijk aan het doorslaan is. Hilversum, Katwijk en Abcoude hadden geen trek in de finale tussen de B-junioren van Ajax en Feyenoord omdat de supportersgroepen van beide clubs ook bij jeugdwedstrijden al de regie in handen hebben. Zij bepalen namelijk waar, hoe laat en wanneer er gespeeld wordt en niemand anders. Zij, en niemand anders zorgen er voor dat voetballers van de club die ze lief hebben geen bekerfinale mogen spelen wat de droom van iedere voetballer is. Als je de supporters wel eens in beeld ziet komen dan heb ik soms het idee dat een sprintje trekken niet gaat lukken gezien het groot aantal kilo, s dat ze meedragen. Ook denk ik niet dat ze veel van het spelletje snappen en dat ze een uitshirt kopen van hun club om er op die manier zeker van te zijn dat ze voor de goede partij juichen. Onze bondsbonzen, en dat is nog erger, hobbelen gewoon achter deze ‘supporters” aan en blazen een bekerfinale voor jeugdteams gewoon af. Meppel, waar het duel uiteindelijk gespeeld zou worden, was al met de voorbereiding bezig maar moest via andere kanalen dan vanuit de KNVB horen dat het spektakel niet door zou gaan. De bond achtte de kans aanwezig dat gezien de voorpublicaties op internet het een zootje zou worden in Meppel want beide supportersgroepen hadden nog een appeltje te schillen met elkaar. Het nieuws is dat ze nog een fruitschaal vol hebben liggen in Amsterdam en Rotterdam want ze bedenken steeds wat nieuws om maar rotzooi te trappen. Volgend jaar is het EK weer en gaan WE naar Polen of Oekraïne en zijn we weer samen Oranje. Dan is de bond trots op zijn supporters die zich voorbeeldig gedragen in den vreemde. In den vreemde lukt wel maar de Bobo, s zijn in eigen land niet in staat om een bekerfinale tussen twee jeugdteams te organiseren. Ze moeten daar maar eens voor gestraft worden vind ik en de direct verantwoordelijken voor deze afgang moeten hun kaarten voor de EK-finale afstaan aan de jeugdspelers van Ajax en Feyenoord want die zijn de dupe. Ik denk echter niet dat het zal gebeuren dat de kaartjes van eigenaar verwisselen. De bobo, s zitten volgend jaar met een plaat voor de kop in het vliegtuig met vrouw, maîtresse of, wat dat kan ook, vriendje en hebben schijt aan alles wat er beneden het Nederlands Elftal in voetballand gebeurt. Mooi op deze manier blijven denken KNVB maar vrienden maakt je er niet mee!!