Even bellen met ….Chris Resing (deel 3)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Even bellen met ….Chris Resing ontstond een paar weken geleden spontaan toen we contact hadden over Chris zijn bezoek aan Zoutkamp. Een spontaan idee dat al eerder op Puurvoetbalonline te lezen was zodat mochten er zijn die denken dat dit een ‘gepikt’ idee is, dat is dus niet zo. In deel drie hebben we het over Luctor Heinkenszand, Ezinge en een uit ‘oude mannen’ bestaande vijfde colonne.
image 2019 06 05
Mijn eerste vraag aan Chris was naar welk duel hij op zaterdag 15 juni was afgereisd. ‘Ik zaterdag op het sportcomplex van Luctor Heinkenszand geweest. Dat ligt in Zeeland en daar werd het nacompetitieduel tussen Zaamslag en Walcheren gespeeld. “
Wanneer ik de naam Zaamslag hoor dan denk ik dat je in oktober/november al met 2-0 achterstaat wanneer je daar op bezoek moet. ‘Inderdaad is het een pittig clubje maar dat zijn de verenigingen daar in Zeeland allemaal wel een beetje. Daarom kom ik er ook graag. Want precies eender dan in Friesland en Groningen wordt daar het echte voetbal gespeeld.”
Maar een reis naar Heinkenszand is voor jou, die met het openbaar vervoer reist, een beste onderneming. ‘ Ik was zaterdag in totaal negen uur aan reistijd kwijt waarbij ik ook nog eens moest opletten dat ik niet te laat uit Heinkenszand vertrok. Want doe je dat wel dan kom je hopeloos in de knoei wat het openbaar vervoer betreft. Maar vaak probeer ik wel met een scheidsrechter terug te rijden zodat ik ergens bij een NS-station afgezet kan worden.
Het was zaterdag wel de moeite waard om naar Zeeland te reizen. ‘Absoluut. Ik heb een prima duel gezien wat door Walcheren, waar een A-junioren twee keer fraai scoorde, met 3- 1 werd gewonnen. Maar een vraag, waar was jij zaterdag.
Ik was in Grootegast bij het duel tussen GSVV-Ezinge werd gespeeld. Helaas voor Ezinge ging GSVV er met de winst vandoor. Iets wat een beetje kwam doordat er bij Ezinge wat mensen ontbraken en er waren die geblesseerd aan het duel begonnen. ‘Dat is altijd jammer wanneer je in een belangrijk duel niet over een fitte selectie kunt beschikken. Maar dat betekent ook dat er bij jullie op het Hogeland niemand gepromoveerd is.”
Dat klopt Chris we hebben met De Fivel en Corenos wel twee degradanten maar promoveren zat er voor niemand in. ‘Is dat een incident denk je.
Ik hoop het wel maar dat weet je natuurlijk nooit. Je ziet dat het niveau toch wat terugloopt en wat al begint bij de jeugd. ‘Wordt dat bij de kleinere verenigingen afgeroomd of een andere oorzaak.
Ik denk vooral het laatste wanneer je kijkt hoe en door wie de jeugd getraind wordt. En daarnaast zijn er delen op het Hogeland die met krimp te maken hebben. ‘Dan moeten clubs toch gaan overwegen om, zeker bij de jeugd, samen te gaan werken.”
Dat ben ik met je eens Chris maar er zijn nog teveel die vinden dat je alles moet laten zoals het is. Maar waar je in mijn beleving geen steek verder mee komt. ‘Kort door de bocht… de jeugd is de dupe van de sentimenten die er bij een uit ‘oude mannen’ bestaande vijfde colonne teveel zitten.”
Daar sla je de spijker helemaal mee op de kop en zolang dat niet veranderd zal de achteruitgang van het amateurvoetbal op het Hogeland geen halt worden toegeroepen. ‘Een duidelijk verhaal Johan en daar moeten we het binnenkort maar eens samen over hebben. Want de voetballoze weken ga ik gebruiken om mijn sociale contacten te onderhouden zodat ik ook zeker naar Groningen ga komen. “
Prima Chris, dat gaan we doen, even in de stad Groningen een hapje eten.

  

.