Man of the match Ezinge-De Lauwers : Nick Rosema

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Vorig seizoen was daar opeens de vraag of ik ook wat had met het geven van cijfers aan spelers, trainers en scheidsrechters zoals in de eredivisie wekelijks gebeurde. Een vraag die mij aan het denken zette om vervolgens te komen tot een ‘man of the match’. Geen uitverkiezing waar prijzen of punten mee te verdienen zijn, maar gewoon die speler er uit pikken die mij in een wedstrijd, en op welke manier dan ook, was opgevallen.
logo
In aanloop naar het seizoen 20 18-2019 had ik het in de laatste week van augustus en de eerste weken van september druk. Naast mij reguliere activiteiten waren daar namelijk ook een aantal voetbalbijlages, en waar ik 42 trainers of in een enkel geval een teamleider voor sprak, waar ik aan mee mocht werken. Maar de deadline van 13 september werd uiteraard weer gehaald zodat ik mij vanaf nu weer meer op www.puurvoetbalonline.nl kan richten. Een van de rubrieken in het vorig seizoen was de rubriek ‘Man of the Match.’ Een rubriek waarin ik in het duel waar ik voor de Ommelander Courant bij aanwezig was er een speler uit pik die mij is opgevallen. Waar ik het rond de eerste twee duels nog te druk was met de voetbalbijlages is de ruimte voor ‘Man of the Match.’ er nu wel en waarbij het prettig was dat ook direct twee kandidaten had.

Zaterdag was ik aanwezig bij het duel Ezinge-De Lauwers. Het derde bekerduel waarin er voor beide teams niet meer te verdienen viel dan met een goed gevoel het seizoen ingaan. De eerste helft kreeg het publiek in Feerwerd een prima spelende thuisploeg te zien. De vijfdeklasser was duidelijk beter dan het een klasse hoger spelende opponent. De mannen van Leendert Nieborg hadden het duel prima onder controle en waar vooral een speler een belangrijke rol in speelde. Op het middenveld was de jonge Nick Rosema de bepalende man. Bijna niets ging er bij de 18-jarige voetballer fout maar waar zijn teamgenoten helaas onvoldoende van profiteerden Helaas voor Nick, en zeker voor Ezinge, duurde zijn optreden net geen veertig minuten. Een opkomende liesblessure speelde hem namelijk parten en de ervaren Nieborg haalde zijn middenvelder snel naar de kant. Na het wegvallen van Nick Rosema werd het duidelijk minder bij de thuisploeg al dachten sommige toeschouwers dat De Lauwers er een tandje bij had gezet. Misschien was dat ook wel het geval maar zeker was dat het wegvallen van Nick Rosema er voor zorgde dat Ezinge in de tweede helft niet dat kon brengen wat voor het wegvallen van een van hun betere voetballers wel aanwezig was. En dat was dat het in de eerste helft als vijfdeklasser beter speelde dan vierdeklasser De Lauwers.