'Tinus Dopsleutel' was dit weekend heel erg boos.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Nu het voetballen weer een beetje is begonnen komen de verhalen, ergernissen, verbazing en onvrede weer naar voren. Want loop rond op een complex en je weet, na de zomerstop is er helemaal niets veranderd. Dat is natuurlijk jammer en dat vind: ‘Tinus Dopsleutel’ ook.
.
image 2016 08 31

‘Tinus Dopsleutel’ was zaterdag boos. Sterker nog Tinus was zaterdag heel boos. Een boosheid die bij hem bijna de stoom uit de oren deed komen. Want al het eerste officiële voetbalweekend ging het al ergens in de provincie goed fout. De KNVB had namelijk in het weekend van 27 en 28 augustus ook voor de lagere teams bekervoetbal op het programma staan. Een programma wat al een groot aantal weken bekend was en waar teams op vrijwillige basis aan meedoen. Want niets is verplicht in het bekertoernooi. Niet bij de standaardteams en niet bij de reserve elftallen. Zo kwam het team waar Tinus bij betrokken was zaterdagmorgen rond 11.00 uur samen voor hun eerste bekerwedstrijd. Een bekerwedstrijd die de hoofdtrainer de gelegenheid bood om enkele van blessureleed en vakantie terugkerende spelers speelminuten te laten maken. Want precies als bij bijna alle andere verenigingen stond het bekeravontuur ook binnen de club van Tinus in het teken van de voorbereiding. Maar helaas kwam er een onverwachte kink in de kabel. Want de opponent voor het duel dat om 12 uur gespeeld zou worden meldde zich om 11. 15 uur af. De mededeling was dat de er niet genoeg spelers voorradig waren om een wedstrijd te spelen.

Bij het horen van dat nieuws sprong Tinus bijna uit zijn vel. Een vereniging met vier seniorenteams lukte het niet om in het bekertoernooi een elftal op het veld te krijgen. ‘Dit is toch waanzin. Een mededeling als deze is toch niet geloofwaardig. Zoiets weet je ook al op de donderdag en anders zeker op de vrijdag. Maar het is vandaag prachtig weer en dan vindt men het wel prima. Ik ben heel eerlijk, zoiets moet niet kunnen. Daar moeten duidelijke sancties op staan. Maar voor nu heb je er niets aan, waren de woorden van Tinus die gelukkig even later zag dat een sterk gehavende opponent van het eerste elftal wel zijn sportieve plicht kwam vervullen.