Stenen tijdperk en oplosbaar Spray.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Beste scheidsrechter,
Vanwege de vele vragen die ons bereiken over het gebruik van oplosbare spray tijdens wedstrijden in het amateurvoetbal leek het ons goed om jullie het volgende te berichten. Ook tijdens het seizoen 2016/’17 is het gebruik van de oplosbare spray in het totale amateurvoetbal niet toegestaan. Naast praktische en financiële aspecten ziet het bestuur amateurvoetbal op dit moment nog niet de toegevoegde waarde hiervan in het amateurvoetbal..De verplichte uitrusting, zoals vermeld in spelregel 5, blijft dus van toepassing. De overige uitrusting, zoals vermeld in spelregel 5, wordt in het amateurvoetbal niet toegestaan. Wij wensen jullie een goede voorbereiding op het seizoen toe.
Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Hans Schelling
Operationeel manager

je profielfoto
We hebben allemaal weleens een moment dat je even rustig  over de sociale media surft. Ik moet zeggen dat mijn frequentie in een voetbalseizoen gemiddeld wat hoger ligt dan in de komkommertijd waarin een gebroken vingertje van een Belgisch zangertje, een zwangere kat van Meneer Cactus of de plassen na een stortbui om voorrang vechten. Maar tussen al dat 'geweld' wil er weleens een bericht doorkomen waar je van denkt, die gasten in Zeist zijn door de ratten besnuffeld. Want dat denk je toch wanneer je die prietpraat leest van operationeel manager Hans Schelling. Het bestuur amateurvoetbal ziet de oplosbare spray nog niet als toegevoegde waarde voor de arbiters die in het amateurvoetbal actief zijn. Wanneer je met regelmaat een amateurduel bezoekt dan geloof je niet wat je in bovenstaand bericht leest. Het bestuur amateurvoetbal ziet in het gebruik van de spuitbus geen toegevoegde waarde. Ik weet natuurlijk niet waar de heren en dames bobo's gedurende het weekend verblijven maar dat is niet op de velden van een willekeurige amateurvereniging. Want waren ze dat namelijk wel dan wisten ze  dat de oplosbare spray juist WEL  voor een hoop minder gezeik zou zorgen. Want steeds maar weer moet een arbiter het 'muurtje' naar de juiste plaats fluiten of roepen wat alleen maar voor nog meer irritatie zorgt. Daarom zou de spuitbus het ideale middel zijn voor de problemen die het neerzetten van een muurtje de arbiters oplevert. Maar helaas de praktische en financiële aspecten zorgen volgens het bestuur nog niet voor een toegevoegde waarde. Een toegevoegde waarde die er ook niet was toen opperbobo Michael van Praag  'even' 400.000 euro nodig had voor een kansloze campagne om voorzitter van de FIFA te worden en de amateurtak vrolijk meedeelde in de kosten.
Maar nu er iets is wat het gedonder in de glazen op de amateurvelden wat kan doen verminderen zijn er opeens geen financiële middelen aanwezig. Je gelooft het bijna niet maar het precies zoals een arbiter het vanmiddag  zei, daar in Zeist leven ze nog in het stenen tijdperk.