Het stopt nooit ….

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Het stopt nooit vond ik wel een mooie titel voor een artikel over iets waar ik nog steeds veel plezier aan beleef en eigenlijk alle dagen mee bezig ben.

je profielfoto
Sinds 20 december 2009 gaat er geen dag meer voorbij dat ik niet met www.puurvoetbalonline.nl bezig ben. Alle dagen komt er wel een moment voorbij dat ik met een artikel bezig ben of dat ik in gedachten ben over een site die mij nog evenveel plezier oplevert dan op het moment dat de website online kwam. Ook nu het vakantietijd is het amateurvoetbal gaat er geen dag voorbij dat ik niet met Puurvoetbalonline bezig ben. Zo was ik deze week bij twee voorzitters op bezoek die direct enthousiast waren over de 'nieuwe' rubriek: De voorzitter. Een rubriek waar, en de titel zegt het al, de voorzitters van amateurclubs aan het woord komen. Twee leuke gesprekken die ik direct zou kunnen plaatsen maar wat ik niet doe. Want de rubriek 'De Voorzitter' bewaar ik voor de start van het nieuwe seizoen. Iets wat ik ook bewaar is het interview wat ik enige weken geleden had met Nico de Vries, niet alleen speler van Rood Zwart Baflo maar ook actief in de jeugdafdeling van RZB. Nico vertelde een interessant verhaal en ook dat moet je niet publiceren in een zomerperiode waarin zon,zee en andere geneugten van een vakantie het winnen van alles wat zich op of rond het groene gras afspeelt.
Maar voor mij als 'eigenaar' van een steeds succesvoller wordende website is dat anders. Het aantal bezoekers, pageviews of hits zie ik niet echt meer als interessant . Wat ik wel vind is dat Puurvoetbalonline een uitdaging moet blijven. Stilstand is achteruitgang, zei ooit een oud-werkgever tegen mij en wat bewaarheid werd. Want van een schitterende sportzaak in de stad Groningen is jaren later helaas niets meer van over.
Daarom wil ik met Puurvoetbalonline ook niet stilstaan of zoals 'Foxie' doet, teruggrijpen naar het verleden. Want in een flits zag ik vanmiddag een herhaling voorbij komen van de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht. Uiteraard was daar direct een zapmoment want daar ging mijn aandacht duidelijk niet naar uit. Iets wat ik ook niet met Puurvoetbalonline wil want verhalen uit de 'oude doos' begin ik niet aan. Dan maar liever een beetje 'prutsen' op je site en voorbereidingen treffen voor weer een nieuw voetbalseizoen. Een nieuw seizoen dat over een aantal weken weer van start gaat met de bekende voetbalbijlages.
Maar voor de komende weken dus een beetje 'prutsen' en datgene op Puurvoetbalonline plaatsen waar ik in een voetballoze periode voor de Ommelander Courant of Oostermoer bij aanwezig mag zijn. En verder weer nieuwe rubrieken bedenken of oude doen herleven. Want nog steeds zit dat wat mij ruim veertig jaar geleden in mijn hoofd, stilstand is achteruitgang. En laat ik dat nu net niet willen met een site die mij nog alle dagen veel plezier bezorgt. .