Mijn momenten van …Paaszaterdag: Spectaculair scoreverloop en een scheepshoorn

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Bij ieder duel waar ik voor de Ommelander Courant aanwezig ben gebeurt wel iets wat het schrijven van een artikel waard is. Iets wat ook in dit in veel opzichten bijzonder paasweekend ook weer gebeurde.

In het inmiddels weer achter ons liggend paasweekend gebeurde er weer het nodige rond en op de velden. Leuke dingen, ontroerende dingen, rare dingen en vreemde dingen. Ik heb met gemak een vijftal onderwerpen voor mijn moment van het weekend die ik voor deze ene keer ook wil noemen. Daarom voor deze keer geen 1 maar 3 afleveringen van mijn moment in een bijzonder paasweekend.
je profielfoto
De zaterdag stond in het teken van een prachtige lentedag. Een heerlijk zonnetje maakte het ook in Stedum fijn langs de lijn. In Stedum werd het duel Stedum-Z.E.C. gespeeld dat een sensationeel begin kende. Binnen vijf minuten stond er een 1-2 stand op het scorebord en stond het publiek ‘op de banken’. Dat er in de overige vijfentachtig minuten nog maar twee keer werd gescoord was jammer maar dat is inherent aan het voetbal. Niets is voorspelbaar. Nadat het duel in Stedum door een goed leidende scheidsrechter Hielkema naar het verleden was gefloten zocht ik snel mijn ‘monster’ op vier wielen op. In Farmsum stond namelijk het duel Farmsum- Yde de Punt op het programma. Een duel uit de ‘kelder’ van zondag 5D maar als ik de kenners mocht geloven, vergelijkbaar met het Oranje van bondscoach Danny Blind. Een mening die ik niet kan beoordelen omdat het volgen van Oranje nu eenmaal niet meer op mijn ‘to do’ lijst staat De ervaring van acht jaar als verslaggever langs de lijn heeft mij ondertussen geleerd dat het op tijd beginnen van een voetbalwedstrijd even zeldzaam is dan dat er pinguïns op de Copacabana lopen. Ik hoefde mijn auto niet in standje racen te zetten om op tijd in Farmsum te zijn. Na een kopie van het wedstrijdformulier te hebben ‘gescoord’ was ik getuige van een in de tweede helft vermakelijke pot. Waar de gasten het in de eerste helft lieten afweten was dat in het tweede deel anders. Een 2-0 achterstand werd weggewerkt en bij de 2-2 gebeurde er iets fantastisch. Op het moment dat Gert Hoekstra de gelijkmaker scoorde klonk er opeens een scheepshoorn. Niet langs de lijn maar vanuit de nabijgelegen haven van Delfzijl. Dat zorgde uiteraard voor de nodige hilariteit bij vooral de aanhang van Yde de Punt dat met een redelijk aantal hun favorieten was nagereisd. Zo werd het een mooie voetbalzaterdag die al rond 11.00 uur in de ochtend was begonnen met een mooi interview. Een interview met een supporter met het hart op de tong die paasmaandag eindelijk eens weer kon juichen omdat er eindelijk weer eens drie punten werden behaald.