Buiten de lijntjes kleuren kan verleidelijk zijn .....

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Mijn moment van het weekend van 5 en 6 maart zorgde voor een partij reuring die zijn weerga niet kende. Want noem de naam van de weldoener uit Oostwold en het is ‘circus’ in de tent.
je profielfoto
Sinds dit seizoen heb ik de rubriek ‘Mijn moment van het weekend’ bedacht. Dat kon ik doen omdat www.puurvoetbalonline.nl van mijzelf is en ik dus qua rubrieken kan en mag bedenken wat ik wil. De rubriek ‘Mijn moment van het weekend’ moest in het teken staan van mooie, opvallende of misschien wel ontroerende moment wat ik in de weekenden langs de lijn beleef. Kortom het kan van alles zijn. Het weekend van 5 en 6 maart stond duidelijk in het teken van Wim Bulten, de weldoener uit Oostwold. Op de velden waar ik zaterdag en zondag aanwezig was werd er volop schande gesproken van de praktijken van de ‘huisjesmelker’ uit Oostwold. De vroegere boerenzoon werd als een ‘patser’ neergezet die alleen maar bezig was om Pelikaan S naar de ‘kloten’ te helpen . Kortom Bulten was ‘hot’ op de amateurvelden. Er waren, vooral op zaterdag, meer zaken die mij opvielen maar die het niet wonnen van het rumoer rond de overstap van Anton Jongsma die van WKE naar Pelikaan S kwam. Maar daar ging het in mijn moment niet om. Mijn moment ging over het feit dat je als supporter van een club, die geen raakvlak met Pelikaan S heeft, in de war raakt over alles wat er in Oostwold gebeurt. Persoonlijk interesseert het mij helemaal niets wat er daar gebeurt. Maar datzelfde geldt wat mij betreft voor sportpark West End waar spelers van Groninger Boys ontevreden zijn omdat een sponsor niet betaald en de mannen naar hun centen kunnen fluiten. En het interesseert mij ook niet dat er vorig seizoen bij een cluppie in de binnenlanden van Friesland iemand rondliep die een voetballer 50 euro voor een gescoorde goal beloofde. Allemaal zaken die mij totaal niet interesseren omdat er legio clubs zijn waar suikeroompjes en tantes graag voor succes willen betalen. Iets wat ik overigens slimmer vind dan al die mafkezen die miljoenen gooien in een bodemloze put, ook wel betaald voetbal genoemd.
Op het artikel http://www.puurvoetbalonline.nl/columns/10040-mijn-moment-van-het-weekend-wim-bulten.html kwamen uiteraard reacties op. Noem namelijk de naam van Wim Bulten en je hebt een ‘kijkcijferkanon’. Ik betrap mij er de laatste maanden op dat het aantal bezoekers mijn interesse niet meer heeft. Of het aantal 500, 625 of steeds vaker richting de 1000 gaat is niet meer spannend sinds ik besloten heb om een andere koers te varen. Voldoende plaatsen waardoor degene die mij steunen voldoende in beeld komen is datgene wat ik belangrijk vind en verder wil ik vooral zelf Puurvoetbalonline leuk vinden. Maar vandaag, 9 maart besloot ik toch om even te kijken naar het aantal bezoekers. Ik moet zeggen, ik moest ergens lachen maar ergens was het ook triest. Want waar de in memoriams die ik schreef over Mart, Milan en Jesse een recordaantal bezoekers van meer dan 2500 op een dag trokken ging mijn moment van het weekend van 5 en 6 maart daar ruim over heen. Iets wat mede kwam door de reacties via de sociale media. Een sociale media waarop iedereen zijn of haar mening kan geven op wat er geplaatst wordt. Met sommige commentaren op het artikel was ik  wel maar met sommige  ook niet eens. Want natuurlijk is het de grootste kul dat wanneer een amateurclub zich versterkt ze ook maar hoger moeten gaan spelen. In mijn beleving hebben we daar kampioenschappen en nacompetities voor bedacht. Maar soms is het mooi wanneer je met iemand de echtelijke sponde  deelt die weinig van het spelletje, want meer is het voetbal niet, begrijpt. Want opeens kwam er de opmerking uit ons ‘kookeiland’: ‘ Ik denk dat heel veel cluppies en trainers een beetje jaloers zijn. Of denk jij van niet.” Ik kon Martine niet helemaal ongelijk geven. Hoewel er genoeg zijn die het verafschuwen zoals het er bij meerdere clubs aan toegaat, wil ik ze ook niet graag op de kost hebben die zeer waarschijnlijk wel van hun principes zouden afstappen. Want laten we eerlijk zijn, iedereen wil graag de beste zijn in datgene wat hij of zij doet waarvoor sommige best een keer buiten de lijntjes willen kleuren…….