Mijn moment van het weekend... Wim Bulten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Bijna bij ieder duel waar ik voor de Ommelander Courant aanwezig ben gebeurt wel iets wat het schrijven van een artikel waard is. Iets wat ook dit weekend weer gebeurde.
je profielfoto

Waar er in het weekend van 27 en 28 februari niet echt een moment was wat ik als speciaal zag was dat in het eerste weekend van maart anders. Ik moest zelfs kiezen want er waren twee gebeurtenissen die vochten om plaats één. Doordat een van de twee gebeurtenissen zondag nogmaals terugkeerde werd het toch die gebeurtenis die ik tot mijn moment van het weekend koos. In de week voordat we op zaterdag 5 en zondag 6 maart gingen voetballen gebeurde er van alles in voetballand wonderland. Zo viel in Emmen WKE ondersteboven waar de een verbaasd over was en het jammer vond en een ander het wel had verwacht en gewoon riep van, eigen schuld dikke bult.            Het omvallen van WKE zorgde dat de spelers van de eerste selectie naar elders konden verhuizen. Waar de een naar Be Quick vertrok ging een ander naar ACV of naar bijvoorbeeld HZVV. Anton Jongsma vertrok echter naar Pelikaan S wat in het achter ons liggend weekend voor komische taferelen langs de lijn zorgde. Dat begon zaterdag al bij Ezinge- SV Haulerwijk waar de nodige commentaren te beluisteren vielen. Te gek voor woorden was nog netjes zoals datgene wat er in Oostwold gebeurde genoemd werd. Er werd schande van gesproken dat Jongsma naar de derdeklasser vertrok. Dat er in Oostwold een constructie bedachtwerd  is natuurlijk zo klaar als een klontje. Iets wat bij veel meer verenigingen gebeurt. Maar Wim Bulten kwam er in Ezinge niet goed af bij beide kampen die het maar niets vonden wat er bij Pelikaan S gebeurde. Zo bleef het geld van Wim Bulten de gemoederen bezig houden en wat een dag later vrolijk verder ging. Want ook in Winsum ging het tijdens Hunsingo –Forward, en zeker in de eerste helft, maar over een ding en dat was de overstap van Anton Jongsma naar de derdeklasser uit Oostwold. Opeens was er medelijden met VV Groningen dat als gedoodverfde titelkandidaat volgens de deskundigen de titel aan Pelikaan S ging verliezen. Medelijden met een club waar het gerucht over gaat dat ook daar betaald wordt. Ik moest daar inwendig om lachen net zoals ik moest lachen om hoe groot het imperium van Bulten volgens sommigen is. De ervaring heeft mij geleerd dat je in dat soort discussies mengen weinig zin heeft. Je wordt dan al snel in een hoek gedrukt waar je niet in wilt staan. Wat dat betreft is de neutrale hoek binnen een ring een heel mooie. Maar toch begreep ik sommige opmerkingen niet omdat zowel op de zaterdag als de zondag een stukje jaloezie om de hoek kwam kijken. Jaloezie van, ik ben klein en hij is groot. Wim Bulten is natuurlijk niet onbemiddeld en er zijn er die dat niet kunnen plaatsen. Natuurlijk hopen we allemaal dat we het een keer mogen beleven dat we kunnen zwemmen in het geld maar tot die tijd moeten we het doen met dat wat we hebben. Koester je zegeningen is een uitspraak Han Bos, de oud-doelman van Kloosterburen. Han deed die uitspraak in een interview dat ik met hem had voor de Ommelander Courant. Een uitspraak waar ik vaak aan terugdenk.
Dat Wim Bulten geld in Pelikaan S steekt is geen nieuws dat CNN zal halen. In Nederland zijn er namelijk honderden die dat ook doen. Geld steken in een club om te proberen hogerop te komen. Ik moet eerlijk zeggen, mijn ding is het niet maar het is mijn geld ook niet. Zondagavond las ik in de VI over de rare fratsen van Joop Munsterman en Aldo van der Laan die een stijve piemel kregen toen FC Twente landskampioen werd. Dat koste Aldo en Joop een paar miljoen maar wanneer je geil van een landstitel wordt mag het wat kosten. In dezelfde VI stond ook een artikel over Fortuna Sittard. Een club die totaal geen bestaansrecht heeft maar waar ene Jo Abelshausen miljoenen in pompte. Drie personen die in mijn ogen zo gek als een deur waren door dat te doen, geld uitgeven en waarvoor... Daar is het geld wat Wim Bulten in Pelikaan S steekt toch peanuts bij. Laten we eerlijk zijn, we mogen aannemen dat iedereen een hobby heeft. Waar de een al vijfentwintig jaar iedere zondag een vissie gaat eten op Lauwersoog gaat een ander vijf keer per jaar op ‘Holiday’. Waar de een urenlang met klei kan spelen staat een ander graag in weer en wind langs de lijn bij een voetbalwedstrijd. Over alles valt dan wat te zeggen maar waarom. Laat iedereen zijn of haar ding doen en wat mij betreft richting Wim Bulten niet anders is. Het is zijn geld en van oudsher ook zijn club dus is het toch lekker heerlijk onbelangrijk wat wij er van vinden. Maar ik zeg het eerlijk, ik heb mij dit weekend kostelijk vermaakt met de escapades in Oostwold.